Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2007

Jobbig natt och jobbig vägning....

Av grodis - 12 augusti 2007 10:44

Fy farao vad jag lidit i natt. Denna hemska värme...

Jag vill ha HÖST!!! Klar, hög luft som gör att man kan andas. Som gör att man kan sova.


Jag har knappt sovit alls inatt. För varmt. Kl. 04.00 gav jag upp och gick ner och tog en sval dusch. Smög för att inte väcka maken som snarkade sött på sin sida och öppnade fönstret även vid huvudändan på sängen och satte in myggfönstret. Det blev bättre efter en stund och jag somnade, äntligen.


Blev väckt av en av grannarnas förb-nnade hundar, som ständigt står och skäller, morgon som kväll, och vi börjar bli innerligt trötta på dem nu. Suck! När man bor i tättbebyggt område måste man väl ha koll på sina djur?! Se till att de inte skäller på allt och alla som går förbi? Sen de flyttade in i maj har det skällt - ständigt. Och det är inga roliga människor som flyttat in heller, för de säger knappt "Hej!", så jag vet ärligt talat inte ens hur de ser ut!? Är inte det lite konstigt.... Vi laddar för att gå över och prata med dem iallafall, innan vi lackar ur och börjar skälla tillbaka...


Och så vägningen då...

Ett sorgligt kapitel för sig.

Jag blir så frustrerad. Men också arg. På mig själv.

VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR gör jag så här mot mig själv när jag VET, VET, VET att jag KAN, KAN, KAN!??!?


Denna eviga kamp mot kilona. Som jag alltid ser ut att förlora...

Har gått upp ytterligare 1,3 kg under våra 2 veckors semester. Inte så farligt kanske, men lägg till de 4 jag redan hade gått upp innan....


F-n också.


Över 5 kg har jag gått upp sen jag slutade med Prenet. Det visar tydligt att det man snabbt går ner, går man snabbt upp, när man faller tillbaka i gamla vanor - som jag gjort. Det är lika bra att erkänna det. Både för mig själv och andra.


Jag är så vilse!

Vet inte hur jag ska göra. Vilket ben jag ska stå på. Vilken väg jag ska välja nu. Känns som om jag provat allt.

Maken sa en klok sak på semestern: "Du vet, det finns INGA genvägar!"

Det är så sant. Det gör verkligen inte det. Men..! Jag behöver ett snabbt ras i början, för att få kicken. Funderar därför starkt på att ge Prenet en chans till och köra det under hösten, fram till jul. I mitten av september öppnar de dessutom ett gym, och jag känner mig ju hemma hos dem, i och med att jag kom med i viktminskningsutmaningen i våras, så det är en enorm trygghet för mig som har dåligt självförtroende och inte gillar offentliga utrymmen som gym, badhallar osv. Även pilatesen ska tas upp igen i höst har jag bestämt mig för. Avslappning men träning på samma gång och jag vet ju hur gott den gjorde mig. Gym + Pilates på samma kort dessutom och jag har ju redan ett 10-kort (varav endast 2 gånger är utnyttjade) att börja med, så jag har verkligen inga ursäkter!


Har även funderat på Itrim, för deras koncept påminner mycket om Prenets. Skillnaden är att Itrim ligger runt hörnet från jobbet sätt och är väldigt lättillgängligt till skillnad från Prenet, som ligger på andra sidan stan. Hos Itrim ingår dessutom träningen i månadskostnaden så om man räknar på det så skiljer det inte så mycket. Visst, Itrim är lite dyrare,  men det känns som marginellt. Nackdelen(?) med Itrim är dock att man måste binda sig för 1 år, vilket känns lite länge, med tanke på att vi kanske ska åka till Bolivia innan det året har gott... ;-) En fördel med Prenet är att jag vet att jag gillar deras shake´s och soppor, jag känner personalen och byggnaden. Jag får även en s k "BIA-mätning" gjord vid varje vägning, så jag ser hur mycket resultatet är i fett/muskler/vätska.


Någon som kan tipsa? Råda en vilsen Grodis?!


Jag vet ju innerst inne att det är värd det.

"Det ÄR värt det"! (mitt gamla mantra som jag glömt bort...tydligen..)

 
 
Ina

Ina

12 augusti 2007 11:24

iTrim!! Att binda sig för ett år är precis vad du och alla vi andra viktkämpar behöver!! Ja, ni ska till Bolivia under året, men vad är 4-6 veckor av ett helt ÅR? Stödet, kollen, hjälpen, att hitta "ätandet" efter pulvret... LÄTT träning som ingår, nära jobb. Du klarar pulver, det har du visat dig själv och andra. iTrim röstar jag på - hittar INGEN nackdel faktiskt!
Du KAN och du är VÄRD DET! Kom igen nu, Grodis - du ska vara en SMAL, SMIDIG och STOLT mamma som hämtar ert barn - ELLER HUR??!
KRAM

http://inatankar.blogspot.com

 
Ingen bild

Petra

12 augusti 2007 11:31

Sköldkörteln igen då, hos en annan läkare? förstår absolut att det är trist, du har ju varit så duktig med både mat och promenader. det är ju självklart att man ska få ha svackor. Det här fixar du tjejen!

 
Ingen bild

M

12 augusti 2007 11:36

Om du vill ha ett råd så tycker jag INTE du skall börja pulvra igen utan få in bra och ordentliga matvanor istället som du kan ha resten av livet och under Boliviaresan och sedan överföra på erat barn, mycket viktigt!
Matvanor som gör att du kan äta en glass ibland el lite extra när det är fest utan att få dåligt samvete och må dåligt som du nu gör.
Pulver gör att du snabbt går ner i vikt men sedan går du upp igen och förstör ämnesomsättningen helt.
Nej, ät nu 3 ordentliga mål mat och 2 mellanmål,hoppa inte över måltiderna satsa mycket på grönsaker, frukt och sedan lite mindre av fisk/kött och resten i form av bulgur, ris osv typ lite tallriksmodellen.
Är mitt tips.
Kram M

 
Ingen bild

M

12 augusti 2007 12:07

Vill bara säga att vi uppenbarligen är fler än en som kommenterar med underskriften "M"....... :-) Det lustiga är att denna andra M som skrivit ovan har skrivit ganska precis vad jag skulle kunna ha skrivit. Lite läskigt nästan....
Vill tillägga att jag tycker att det är bra att bara ta en portion mat och aldrig ta om. Det är lätt att äta för mycket, även av bra mat. Denna portion ska vara 1/4 protein typ kött/fisk, 1/4 kolhydrat typ fullkornspasta och 1/2 grönsaker. Ät gärna grönsakerna först och maten sist, så känns det som om man ätit mer mat eftersom redan är lite mätt :-) Det har funkat för mig + att jag äter fullkornsprodukter istället för "vanliga" och jag tagit bort kakor/godis/söt dryck (inklusive juice) annat än till fest...... Som din man så klokt säger: Det finns inga genvägar....

 
Lotta (*Lottiz* på Aff)

Lotta (*Lottiz* på Aff)

12 augusti 2007 12:45

Brorsan band upp sig till itrim, gick i ett par veckor och gav upp sen. Jag band upp mig på ett gym i ett år och tyckte att nu måste jag ju gå när det kostar så mycket. Jag gick väl kanske 20 ggr under året. Men känner du att du kommer att klara av det och att du faktiskt kommer att gå så kör hårt! Annars tycker jag att du ska fortsätta med Prenet.

Jag är en evig omstartare. Jag gick ner 11 kg med hjälp av VV, men gick upp en del igen. Nu vet jag inte om jag ska börja på VV eller om jag ska köra hemma. Kanske ska ge VV en chans till och faktiskt fortsätta att gå den här gången? Usch det är verkligen ett helsike det här med vikten! Jag vill så gärna, men viljan räcker inte alltid tyvärr....

Hoppas du finner ett sätt som kommer att funka bra för dig! Kram Lotta

http://www.kangas-nilsson.se

 
Ingen bild

Lillan

12 augusti 2007 17:30

Det enda jag vill råda dig är att hitta en bra träningsform och SKRIVA UPP när du tränar. Det är ett bra sätt att få lite "dåligt samvete" när man hoppar över en gång. För mig finns det verkligen inget annat sätt att bli av med överflödskilon än just att träna. Jag har börjat med stavgång (nu i veckan) igen efter ett års uppehåll och det känns verkligen i hela kroppen att man rör sig. Vecka 40 ska jag börja träna på gymmet igen - hoppas till dess ha gått ner minst 2 kg så att det blir lite mer studs i benen igen. Jag har gått upp och ned i vikt några gånger i mitt liv och det enda som har lyckats hålla den nere i 3-4 år var när jag tränade minst 2-3 gånger i veckan! När jag tränade så hade jag inga som helst kostrestriktioner (fast jag var inte så ruskigt sugen på godis om jag ska vara ärlig). Lycka till!!!

 
Bridz

Bridz

12 augusti 2007 20:45

Jag håller med de båda M:en. Pulver är inget som fungerar i längden.

Du verkar vara en väldigt stark människa, så jag är säker på att du klarar av att gå ner i vikt, men bara om du gör det på ett vettigt sätt, ett sätt där du ibland kan unna dig något och där du till vardags äter ordentligt!

Jag vet inte om du läser i mmin blogg ibland? Men för några dagar sen skrev jag ett inlägg om hur jag gjort för att gå ner i vikt. Du kan läsa det här: http://bridz.blogspot.com/2007/07/viktminskning.html

Stora kramar

http://bridz.blogspot.com

 
Elin

Elin

12 augusti 2007 21:08

Ja du, det är svårt att veta vilken väg som passar bäst. Men att träna och äta lagom mycket är ju trots allt det bästa. Behöver du en snabb kick i början så tycker jag att du ska köra ett par veckor lite extra hårt. Kanske testa de "recept" som Soff körde? Det funkade ju för henne och för mig har det gått jättebra. Det ÄR jättetufft ibland, men precis som du skriver: Det ÄR värt det!!

Kram vännen!!

http://moe.sedlacek.se

 
jess

jess

13 augusti 2007 08:44

det ÄR ju som maken din säger - finns inga genväger - bra mat 3 ggr/dag + mellisar + en hel del motion - det ÄR vad som krävs för det säkraste mest hållbara alternativet - håller du det så går det rätt snabbt med den metoden också - konditionsträningen bränner kalorier mest så ju mer sådan desto snabbare resultat. Jag tror på dig - du fixar det - om du tror på dig själv!!

http://ettbraliv.wordpress.com

 
ina

ina

13 augusti 2007 09:50

Fast jag håller inte med om att "pulver inte fungerar" som ett generellt svar. iTrim har BÄTTRE resultat än VV - om man ska titta statistiskt. ALLA går inte på pulver där, man får själv välja. Skillnaden är att man binder sig för ett år. Att man får både grupp- och individuell hjälp. Att man får hjälp att identifiera varför man äter. Att man får hjälp att komma igån och träna. Det låter som om jag jobbar för dem, vilket jag inte gör (!) men just detta att ha "kollen" på sig och få hjälp med de mentala bitarna, DÄR är iTrims nyckel!!

http://inatankar.blogspot.com

 
Ingen bild

Saga

13 augusti 2007 11:56

Hej fina Grodis!
Glöm nu inte att trots din "lata" sommar så har du ett jättefint minus sedan du startade på Prenet i våras. Och tänk inte "Det är värt det" utan "Jag är värd det" en jättestor skillnad. För du ÄR värd en frisk, stark och slank kropp! Jag håller med alla olika "M" här ovan, jag skulle satsa på en hälsosam kost, inte pulver hela hösten. (möjligen typ två veckors pulverkur för att få en rivstart nu på direkten, det kan vara skönt och ge en kick) Försök att leva redan nu, så som du vill leva när ni hämtat ert lilla barn. Ät sån mat som du vill att ni ska äta då! Jag är helt övertygad om att du kommer att klara det hur bra som helst! Lycka till!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

Ovido - Quiz & Flashcards